July 31, 2011

~ Doaku buat Kisah Cintaku ~




video


~ Akhirnya,..Siap juga video khas aku ne... Alhamdulillah ~

"Rancanganku dihujung minggu..menjelang ramadan.."



Erm..ini first time aku nak join Cik Lulu nye Segmen..sebabnye segmen ne dibuat ujung minggu... Bak kata Cik Lulu kita,..'kata orang buat segmen ujung minggu ne xde orang yang nak join'...heheheeh~ ade sebenarnya especially aku, sebab time hari2 biasa aku sibok ngan keje cuma kekadang berkempatan jerk baru sempat join Semen2 yang ade... Nak tau ape segmen yg Cik Lulu nak buat?? Silalah klik banner kat atas tu yerk ~


"Rancanganku dihujung minggu menjelang Ramadhan.."

Ehem..ehem..., ape ek? pepagi ne aku dah hampa sket..tp sket jelah sebab xdapat makan nasi lemak buatan mak..hehehe~ sebab king of the family sebok nak makan LONTONG.. So, oleh kerana persiapan dah dibeli oleh King of the Family malam td, maka dengan secara rasminya cadangan aku xditerima..huhuhu~ Apepun perotku sudah kenyang dengan LONTONG buatan mak juge.. Sedap woo~

So, ape plak plan pasne aku nak buat?? esok dah pose kan.. aku ingat nak ngadap komputer je join mane2 segmen yg ada dan blog walking serta update apa yang perlu update..tp rasa cam hampeh jerk sbb Mr. King mesti sebok nak gune komputer ne..hurm..nampaknye jap gi kne lah mintak belas kasihan adekku nana nak pakai notebook dia.. Al maklum jelahkan laptop aku dah NAZAK,..bukan nazak rasanya tp dah mampuih dah.. Innalillah.. :( (Sob..sob..) Xpela, agak2 xde chances aku pakai jelah enphone aku..tp rasa cam xpuas plak..huhuhu ~

Sebelum tu ape aku nak buat ek? Ne lah first Segmen yang aku join pepagi Ahad sebelum Ramadhan sok.. aku sebenarnya ade keje opis sket yang aku bawak balik umah nak kne siapkan sebab Selasa nak submit kat SAJ..huhuh~ pekerja gigih siot! siap bawak balik keje opis time nak cuti..adoyai~ udah tanggungjawab kan..


Owh yer,..rasanya nak buat kueh raya jugela..aku ade buat kue raya sket2 untuk tempahan bula pose ne... xmanyakla ada dalam 2,3 jenis jerk... tapi tengok jelah nanti mampu ke x..heheheh~ yang pastinya 1 kue aku dah proceed kat opis dan Alhamdulillah order pun agak memberansangkan... Rasanya bulan pose neada manyak masa yang terluang..jadi dengan harapan dapatlah aku join Segmen2 dan update entri aku dengan kerap bg mengisi masa lapang yang ada...Insyaallah... :)

Errmm..tapi ade 1 mende yang xbape nak syiokk!! sebab sok first day pose aku masih 'bercuti' plak... waaaarrghghh!!! sedeynye!!!!


~Sekian~

~ LONTONG di pagi Ahad ~

Selamat pagi Ahad,... :)


Aku dah breakfast.. korang macamana?? tapi biasalah breakfastnye agak lambat sket sebab ari Ahadkan..almaklum ler..ngehehehe~ So, ape yg korang breakfast pada hari Ahad ne, ditambah lagi breakfast yang terakhir dalam bulan ne dan akan bertemu 'breakfast' lagi sebulan yang akan datang... hehehehe~ Kalo ikutkan aku tingin nak makan nasi lemak mak terchenta aku buat..tapi nampaknye majoriti lah menang sebab King of the family aku (abah) tambah lagi disokong dengan adek2 yang lain, dah siap2 beli barang semalam untuk buat persiapan masak LONTONG ~ Hampa lah lagi den! :P


Apepun,..udah kenyang dah.. Blluurrrppp.. Alhamdulillah.. udah kenyang ne baru nak update entri untuk arini.. nak tau ape tu lontong??? silalah view gambar bawah ne yerk.. :) gambar ihsan dr En. Google.. aku dah snap gambar pakai phone tp maleh plak nak upload kat komputer ne so ape lagi..En. Google yang berjasalah yang menjadi pembantu nye... Mekaseh En. Google ku~


Inilah LONTONG...urrmm... sedap...!! lagi2 mak aku yg buat.. :)

July 30, 2011

SEGMEN BEN ASHAARI - Kenangan Terindah setelah Hasrat Tertunai


Erm.. macam korang baca kat tajuk entri ne.. ini adalah Segmen Abg ben tapi kalini lain sket sebab tajuknye adalah bebas.. Selaloonya mesti ade gambar Abg ben nye header dlm entri Segmen Abg Ben kan.. kalini ade gambar yang menarik juge dalam entri Segmen Abg Ben kalini.. nak tau lebih lanjut pasal Segmen Abg Ben tu klik sini --> Segmen Abg Ben

Oke! untuk meneruskan Segmen Abg Ben kalini.... Aku pilih tajuk:
"Kenangan Terindah setelah Niat Tertunai.."
Apekah maksud di sebalik tajuk entri ne?? meh sini aku nak citer sket~
Sebelum tu silalah lihat gambar dibawah ini sebab tajuk entri ne ada kaitan dengan gambar yang aku sertakan dalam entri ne...

kat atas tu sebenarnya gambar yang paling istimewa dan aku hargai..
Gambar ne diambil di depan Museum di Banda Melakaraya,..
Kenapa aku kata ianya istimewa..??

Pada 4 Jun 2011 yang lepas,.. aku telah menunaikan hasrat mak terchenta untuk jalan2 di sekitar Bandar Melaka... Mungkin bagi orang lain, perkara ne xdelah istimewa mana sangat.. tapi bagi aku, yang xdelah bergaji besor sangat, aku rasa amat berbangga sebab akhirnya mampu menunaikan hasrat Mak untuk ke Melaka dengan menggunakan duit simpanan aku sendiri + dengan duit undi aku dan adik Lea... Kalau nak diikutkan, aku dan adik2 semuanya dah ke Melaka sebelum2 ne.. jadi kami xdelah kisah sangat.. tapi aku tau, jauh di sudut hati mak pun nak merasa jalan2 dengan familynye yang tersayang evethough dia sudah agak berumur...

Sebenarnya plan nak ke melaka ne dah tertunda manyak kali,.. tapi kalini aku dah nekad aku tetap akan pergi.. dan guest what? atas sebab kekangan masa dan kewangan, kitorang balik ari je..Pagi2 kitorang dah gerak daripada Skudai, lewat malam baru kitorang balik... memang amat2 penat,..tapi yang penting mereka semua gembira dan bahagia... Aku memang satisfy! walaupun bulan tu akhirnya aku agak kesesakkan sket dr segi kewangan.. tapi xpe,.. asalkan mereka bahagia dan aku mampu membuatkan mak aku tersenyum lebar.. :)

Masa kat Melaka,.. kitorang semua pergi Wonderland dlu, sebab ikutkan mak nak melayan si kecik Sara bermain air.. lepas tenghari baru kitorang gerak ke Bandar Melaka dan waktu tu memang agak sesak sebab hari cuti umum,.. memang ramai giler! last2 sampai ke Bandar Melaka dah lewat petang.. tapi xpe,..mak kata, "Xpela, xperlu kejar2 kalau xsempat malam ne kita tdo sini je cari mana2 budget hotel mak banje.." Errmm.. waktu tu aku rasa cam terharu pun ade.. aku tau yang mak tau aku yang bersusah payah nak bawak mak ke Melaka ne.. dalam hati aku terdetik, "Akak cuma nak mak happy."..

Bila sampai dah ade kat Bandar melaka tu, kebetulan plak aku parking betol2 la kat Menara Taring Sari punya area.. dan dalam masa yang sama penuh dengan beca yang cantek2.. Orang yang paling excited tengok beca tu ialah 'Mak!'.. nak tau kenapa??
mak cakap, "teringat arwah atok kau dulu2 bawak beca masa nak sara keluarga.".. sebak je aku dengar..rasa nak bergenang juga airmata aku waktu tu... Mak juga paling excited nak naek beca tu dan beria2 tanya bape kadar bayaran utk 1 beca tu,.. 1Beca = RM20 (pusing2 area Bandar Melaka).. kitorang sume ade 6 orang (xkira si kecik tu).. Mak kata xpela, jom kita naek mak bayar.. Adoyai, terharu aku tengok mak punyalah beria2 nak jugak naek beca... nak tau rupenye macamana...?? macan ne ha....

yang ne plak Family adek aku bersama si kecik Sara tu...

yang ne plak aku bersama adek bongsu aku nana.. sian dia sebab separuh site beca penuh ngan montot aku jerk!.. hahahahaha ~

Erm,..lepas naek beca,..amek gambar2 semua tempat... aku nampak sangat muka mak dan abah jugak heppy walaupun most of them penat... tapi, aku tau..aku dah buat yang terbaek untuk mereka... Aku bersyukur sangat dengan rezki tuhan dan kesempatan serta peluang yang diberikan pada aku untuk lakukan semua tu yang terbaek buat mereka yang aku sayang...

Saya sayang mak & abah saya.... :)

~ Sekian ~

EHSAN...???? Sape tue??????

'Se..lamat Pagi Cikgu!'

pssttt... Sila baca dengan nada Si Budak Ehsan dalam cite Upin & Ipin tu... Ngehehehe... kat sini ade sape2 yang xkenal Ehsan, sila angkat bulu kening masing2.. huhuhu.. Nak tau sapekah itu Ehsan?? sila view gambor bawah ne yer... :)

Bukannye ape,...Aku pun sudah biol dengan penangan anak buah kesayangan aku yg sorang tu... giler bebenor dengan citer Upin Ipinnye.. Kat umah je udah melambak2 dvd Upin ipin ne.. asal nak minum susu ke, nak tdo ke sume nak tayang Upin ipin dia...

Nak dibuatkan cerita skang ne boleh dikatakan setiap ari aku temankan si kecik Sara ku tu nengok Upin Ipin kat henphone aku ne.. seb baek kat umah de wifi, jadi dengn senang lenangnye aku meneman si kecik tu atas katil sampailah mak long dia yg tetdo selalunya..hahahah... tapi syiok gakla tengok citer Upin Ipin ne..even though aku ne bukan kategori kanak2 Ribena, tp still boleh layan dan enjoy ngan citer Upin ipin ne.. aku rasa bila nengok citer Upin Ipin ne buatkan aku xsemak kepala dengan citer2 yg heavy.. dengor sore karakter2 yang ada dalam citer Upin ipin ne buatkan aku senang hati dan Enjoy!

Pada sape2 yg masih xtau lagi Pasal Upin Ipin even though korang tu udah bebesor katanya, tryla tengok.. sebab buat korang rasa cam jadi budak2 balik jer..kan Ipin kan..kan...
Ipin kata,.. "Betull,..Betull,..Betull..." hehehehe ~

July 29, 2011

SEXY di ari Jumaat...

Fuyooo!! Sexy ker???

Weh... yang pastinya tu bukan aku yer.. no..no..no.. xsesuai Oke!
tu iyelah gambar sekadar hiasan dr En. Google yang femes tu dlm search mengesearch.. hahah

Well,.. aku bukan nak citer pasal kes SEXY tu.. sebenornya xde mendelah yg sexy sangat pon.. Selaloonya menjadi kebiasaan setiap ari jumaat aku akan pakai baju kurungla.. Al-Maklum ler, sopan kan.. tapi arini boleh jadik lain cerita plak..dak2 opis siap cakap aku ne salah ari ker? sebab usually setiap ari Sabtu atau bila gi site je aku pakai ranggi sket which is aku akan pakai jeans + t-shirt company je.. dan kebiasaannya ari jumaat aku xkan ke site...

Nak dibuek kan ceritanya,..
Semalam dalam sebok2 boss aku cakap arini nak kne wat inspection umah yg xsiap lagi 6 level tu,..So, aku pakailah jeans + t-shirt katak ijau ne (t-shirt lama company)... pagi td dalam2 kelam kabut menyiapkan dokumen yg URGENT nak submit kat SAJ boss aku ley lupe plak arini ade meeting.. Adoyai, katanya suh aku g sendiri ...adeii..ne yang den lomah ne.. nak pergi site yang under construction without having any 'bodyguard' lelaki ne yg leceh sket..buakn pe, Al-maklumler kat sane tu manyak mata2 yang diluar batasan yang xberdaftar dengan kerajaan malaysia..(foreigner) wakakaka.. cuak dowk nak pegi sorang2.. then kebetulan dokumen ne manyak lagi xdisiapkan.. ape lagi,.....

dengan muke belas kasihan aku bgtau boss,..
"Ferus, kita gi ari Selasa jela,.. aku boleh siapkan dokumen2 yg Marketing baru bagi ne.. "

pastu boss aku cakap,..
"Nak gi ari Selasa? oklah ari Selasa kita abeskan level mane yang sempat.."

Aku pon dalam hati,..
"Woohooo!!! xyah gi site...sukenye sayer....!!"

hahahaha..bukannye ape, Arinikan ari Jumaat.. kalo aku gi site nanti diorang gi solat Jumaat xkan diorang nak tinggalkan aku terkontang kanting kat site tu sorang2 dalam cabin site tu.. dah giler ke hape??.. huhuhu.. lagi satu,..berita baik..berita baik,.. sebab dapatlah aku update blog arini sambil wat keje.. dapat juge meneruskan perjuangan dalam contest Abg Ben tu...hahahahah

July 28, 2011

Histeria Bola.....

Bola..bola...bola... as usual kalo de bola je sume orang cam orang giler jerk..cam kne histeria pun ade... aku ne xdela minat fanatik gler2nya pasal bola ne.. tapi aku layan je kalo dah xde mende nak buat dan sume org dok ngadap mende alah tu je depan tb aku pun layan skalila...silap2 mulut aku lagi bsing cam td... hahahaha... bukannye ape, masa Malaysia dpt masukkan 1gol td, xsemene2 aku dengan ramai dak2 bujang pempuan atas umah aku ne dok menjerit2 tetiba... adoyai, berderau jantung den! naseb baeklah aku tengok tb dan tau sebab nape diorg tu terpekik cam org ilang akal je atas umah tu... rupenye penangan bola sepak...hahahah... kekdang gler gak ek kalo melayan bola ne... hahahaha.. apepun aku enjoy malam ne punya permainan, sbb at least malaysia adalah gak masuk gol.. kalo xde langsung lagilah haru biru kan..kan.. apepun diorg dah lakukan yg terbaek dan mungkin bukan rezki diorg kalini kan.. nak buek camne lagi, sbb diorg pun dah work harder atas padang tu... yg pemain spore tu xyah ckaplah... sbb cam haram sket... action je lebey... mengong!.. apepun all the best utk pasukan bola sepak malaysia... peace ya!

Ayaarkk !! SAGA FLX ade beza ker???

Bila kuar biter pasal SAGA FL kuar 1.6 aku dah bengang sket jela..sebab sejurus lepas aku kuarkan Executive Baby Blue aku tu cume 1.3 jerk!..adoyai~ tp xpelah sebab beszanya cuma dr segi no. tu jelahkan.. (sekadar untuk sedapkan hati..kuang2)

Tapi skang biler dengar plak SAGA FLX punye lagi..lagi yang baru.. adoyai~ udah tepok dahi aku.. sebelum ne aku cuma dengor jelah pasal FLX baru ne xpenah plak tengok designnye.. dengan sepantas kilat aku menggunakan En Google.com untuk cari image SAGA FLX yang terbaru ne....
Ape bezanye????

Dari segi design aku rasa xdelah beza sangat pun,.. (fuuhh! naseb baek. :P) tapi aku neok cam lampu dia tu quite beza sket..aku agak jelahkan sebab aku ne x pakor sangat bab2 kete ne... zsilap aku beza ketaranya ialah enjin kot dia pakai CVT ape mende ntah... nak tau lebih lanjut boleh tengok kat sini yerkk --> SAGA FLX Baru!

p/s: apepun,.. aku tetap bersyukur dengan baby blue aku tu... nak kuar apepun kuarlah yang penting aku dah ade baby blue kesayangan aku tu.. mao kasi jaga baek2 woo ~ :)

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !

Cepat,..cepat,..jangan terlambat..lambat... hahahaha~
Kalini ne Abg ben nak buat contest dan siap dengan sponsor prizes lagikk...
sape nak tau Abg Ben wat contest pe meh Klik sini BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !

Memandangkan arini social networking opis aku x di BLOCK! dan sesungguhnya aku berpose dan xkuar lunch..maka dengan secara sukarelanya aku nak join contest Abg Ben kalini..rasanya dah manyak segmen Abg ben yang TERPAKSA aku lepaskan dan xdpt join atas sebab2 tertentu... kalini, memandangkan malam pun aku udah free sebab kelas malam ngan Mr. Yong pon dah abes..huhu.. nak mengaktifkan diri balik dengan blog aku ne.. Cian lassie Rose ne.. heheh~
Apepun semoga Berjaya!! :)

July 27, 2011

~ Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak ~

Buat semua rakan-rakan bloggers, setelah aku menghilangkan diri atas sebab2 tertentu... Kini aku timbul sekejap untuk ucapkan..

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN MUBARAK ..
BUAT SEMUA BLOGGERS YANG BERAGAMA ISLAM,..
SEMOGA KEDATANGAN BULAN RAMADHAN YANG PENUH DENGAN KEMULIAAN & GANJARAN INI KITA HADAPI DENGAN SETIAP PERBUATAN YANG LEBIH BAIK DARIPADA BIASA,... DAN PENGHARAPAN TERHADAPA KEAMPUNAN YANG AMAT TINGGI ATAS SEGALA KESILAPAN & KESALAHAN YANG TELAH KITA LAKUKAN SEBELUM INI....
SAMA-SAMALAH KITA MENCARI CAHAYA SINAR DI SEBALIK RAMADHAN INI..
~ AMIN ~

Sungguh!! Aku tak SANGGUP!!

Sememangnye aku TAK SANGGUP untuk terima keputusan daripada mereka tu...

Bagi aku, xde istilah profesional kalo buat keputusan tanpa ada timbang tara antara perikemanusiaan dan ata rasa belas kasihan.. Bukanlah maksudnya menyalahi atau bertentangan dengan undang-undang yang sedia ada.. sebab semuanya bukannya sebesar undang2 yang termaktub dalam Perlembagaan. Aku pun amek undang2 gak masa kat Form 6 dan dekat Universiti dlu..Hal2 undang2 ne bukannya serumit mana pun,..yang merumitkannya ialah mereka2 yang mengawal undang tu.. apatah lagi undang2 yang melibatkan suatu syarikat.. bukannya aku xtau yang undang2 berkaitan dalaman syarikat dan segala keputusan adalah bergantung kepada budi bicara sesebuah pengurusan tu...

Apatah lagi bila pesalah dah mengaku kesalahan mereka, sebagai pihak pengurusan yang bertanggungjawab dan bertimbang rasa mereka sepatutnya memikirkan bukan sahaja dari sudut undang2 semata2 tapi juga dr sudut kemanusiaan.
Even though di mahkamah pun kalau sekiranya pesalah mengaku kesalahannya hukuman juga akan dikurangkan, sebab setidak2nya dia mampu untuk menyedari kesilapan yang pernah mereka buat.. Semua orang pernah melakukan kesalahan, tak kiralah org tu kaya ke miskin ke, pangkat kecik ke pangkat beso ke, yang pastinya semuanya manusia biasa.. sepatutnya mereka perlu ada timbang rasa dan perikemanusiaan bila melibatkan masa depan seseorang... Kejamkan orang yg macam ne!!

Aku tak sanggup nak tengok mereka yang bersalah tu,..sebab aku xdapat gambarkan perasaan aku bila berada di tempat diorang waktu tu.. aku rasa sedeyh sesangat..dahlah nak pose, nak raya lagi... diorang at least bglah peluang kedua pada diorang tu..bukannya kesalahan beso sampai makan duet syarikat..kalo camtu memangla xley diterima.. walaupun ia menjadi kesalahan seharusnya dipertimbangkan atas sebab itu bukan major kesalahan yang mampu memberi impak kepada imej syarikat. kenapa harus macamne?? Aku yang xbersalah papepun akhirnya turut rasa bersalah atas tindakan diorang yang SANGAT KEJAM!!! Aku benci dengan cara mereka tu!! BENCI!!!!

July 13, 2011

..Busy2 week n back to work!..

Erm.... ke'busy'an telah melanda di tahap maksima... adoyai~ rasa kesian plak kat cik Lassie Rose aku ne.. di saat followernye telah hampir ke 100 orang.. aduuhh!! segmen pun manyak yg dah terlepas...sebab aku dah kembali kepada rutin keje aku yang dlu.... nak tau pe?? meh tengok gambar bawah ne korang akakn tau kesibukan aku disebabkan ape...

Inilah dia,.. apartment di M'tiara Larkin setinggi 20 level (termasuk roof top) untuk aku dan bos aku wat inspection.. bermula dengan hari isnin lepas aku dah start climbing building ne guna tangga oke! sebab lift wat hal plak..lif plak bukan lif biasa tu..lif yang macam ngok ngek macam naek roler coaster tu.... wadduhh! dengan ini juga aku berharap kilo weight aku akan berkurang dengan mendadaknye secepat mungkin..wakakaka~

keje aku ialah menge'check' defects yang ada dlm nuilding yang still under construction.. aku assist boss aku and at the same time aku gak menconteng2 dinding dengan kapur/marker merah (pangkah beso2..huhu).. So, issue surat bg kat main-con untuk rectify dan repair semua defects tu...

Sebenarnya, aku ngah bersiap2 ne... jap gi dah nak gerak ke site... singgah jap kat blog terchenta aku ne.. aku rindoo kamuu blog aku!!!...adoiyai~ boss dah datang.. masa untuk pakai boot aku yang macam kat bawah ne....

Inilah boot saya bila saya ke site... huhuhuhu~

Oke2.. adios!

July 08, 2011

Damn Bored!!

Aaarrgghh!!!
I'm extremely bored!! Nak update blog pun not in a gud mood... bukannye xbukak blog.. sentiasa on je blog aku ne.. tp no idea nak update even though aku punya cabaran xpost lagi untuk arini.. Hiisshhh!! apesal la ngan aku arini... aku just blog walking here, there & averywhere... just baca2,..without any comment.. search sana, search sini... adoyai...
What is happened to me??????? I think i lost something la.. rasa cam feel empty.. and that's why I'm feeling so bored!.. aduyai... jam dah tunjuk tepat 5.15 petang.. so, masa untuk balik.. jadi aku mau pulang dlu yer.. amalm ne ade kelas mandarin plak.. hopefully its not make me bored again...

~Adios~

Cabaran 30 Hari: Day 22 (8 Julai 2011)

"Tarikh-tarikh penting dalam hidop anda.."


Untuk entri cabaran arini ialah tarikh2 penting dalam hidup aku... ade manyak kalo nak diikutkan tarikh2 penting yang aku sentiasa ingat dan xkan lupakan... kebiasaannya ialah tarikh2 lahir insan yang aku sayang...nak tau bila?? ade kat bawah ne:


1) 7 April 1985 - Tarikh lahir aku mestilah pentingkan...

2) 8 April 1963 - Tarikh lahir makku tersayang...

3) 28 April 1958 - Tarikh lahir abahku tersayang...

4) 30 April 1984 - Tarikh Perkahwinan Mak & Abah aku.. pentingla jgak sbb kalo diorg xkawen xdelah aku kan..kan... hehehehe ~

5) 25 Januari 1989 - Tarikh lahir adek aku yang ke-2...

6) 10 Jun 1994 - Tarikh lahir adek aku yg bongsu...

7) 19 September - bagi setiap tahun..Tarikh lahir ex aku + abg angkat aku 2 orang.. befday diorang sume jatuh pada tarikh yang sama... (aku je yg ingat-tp diorang sume dah lupakan aku... :(

huhu.. ..apepun aku tetap akan ingat)...

Lagi satu....

8) 19 Mac 2009 - tarikh lahir tecik Sara (anak buah kesayangan aku..)...


Itu jela yang aku ingat buat masa ne dan paling penting.... :)

July 07, 2011

" BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ? "

Kalini,..join segmen Abg ben lagi... dalam Segmen ne " BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ? " Abg Ben telah menyarankan supaya mereka2 yang telah mengjoin segmen ne, mengkritik secara POSITIF dan RASIONAL...unsur-unsur ANIAYA dan PENINDASAN mahupun yang KURANG SOPAN adalah dilarang sama sekali..ngehehehe ~

So, aku dengan rela memberikan mandat kepada rakan2 blogger yg join segmen Abg Ben untuk mengkritik dengan POSITIF dan BERNAS yer..sekali lagi diingatkan... POSITIF & BERNAS...keyword tu jgn lupe.. Sebelum tu mau bgtau dlu sebelum kne tembak,.. huhuhu... komenlah yang bernas2 yer, aku ne blogger yg baru nak belajar berjalan,... so, harap2 dengan kritikan positif korang tu mampu mempertingkatkan blog aku neh.. yang kurang ditambah, yang xelok diperbaiki, yang lebih dimaintainkan..ngehehe.. So, ucapan dari aku ..
'SELAMAT MENGKRITIK'.. :)

"SEGMEN SIMPLE : JOM KOMEN ENTRY SAYA ... "

Pepagi ne aku nak join Nasz punya segmen...
Nak tau lebih lanjut pasal segmen ne meh klik bawah sini;

Segmen ne sebenarnya nak meramaikan tetamu2 yang datang menjengah, menyinggah, meng'follow', dan yang paling utama ialah mengomen entri ne.. hehehe.. dalam masa yang sama traffic pun boleh jam... huhuhu...

So, kepada mereka2 yang akan mengomen mahupun telah mengomen ucapan ikhlas terima kasih yer daripada saya disini.. Semoga komen2 anda menaikkan semangat saya untuk berblogging dengan giat lagi.... waahh! ayat skema syeh..! hahaha..
Ape pun, Good Luck to me n friends, ya!.... ~

Cabaran 30 Hari: Day 21 (7 Julai 2011)

"Benda yang wajib anda bawa bila keluar rumah"

Jeng..jeng..jeng.. seharusnya bila nak kuar mestilah bawak mende2 kat bawah ne.. yang ne jadi 1st priority..

Purse (kandungan dlm purse tu lagi penting iaitu:)-->
1) Kad Pengenalan - nti kne tahan polis dia kata aku foreigner plak kalo xde..
2) Lesen kete - selalunya kuar umah guna kete..kang xpasal2 kne saman..naye!
3) Kad bank - kalo cash in xde, sesak2 kita slot je pakai debit.. ngeheehe..

Good Morning, Sunshine!


~ Good Morning Sunshine and dear blogger ~
Moga harini kita diberi kesejahteraan dan kebaikan yang berterusan.. Tabah2kanlah hati menghadapi hari ini yer... Senyum2 selaloo.. :)

July 06, 2011

It's okay to be alone and sad..right?

erm,.. sebenarnya aku baru balik dari kelas mandarin.. tapi masing menggigihkan diri untuk mengupdate blog malam ne.. ade 1 soalan yang sejak 2 menjak ne asek berlegar2 di keliling aku.. Pasal jodoh..

Memandangkan dari bulan lepas, sambung plak bulan ne...(selagi xpose!) member aku semua pakat2 wat kenduri kawen masing2..ade plak kat opis aku ne, sebaya dengan aku dan se'department' ngan aku sedang menunggu hari nak melahirkan baby je.. Dia yang nak sambut baby, aku plak yang excited..ngehehe~
~~~
Balik pada tajuk dan juga soalan yang asek berlegar keliling aku ne... semua org dok asek tanya aku bila lagi,.. hurm.. aku dah penat nak explain dan jawab pertanyaan tu... Honestly,.. lepas something jadi kat aku tahun 2009, aku jadi seseorang yang lebih suka hidup dengan dunia aku sendiri... I prefer being alone.. yang aku tau,.. aku cuma fokus pada family aku.. mak, abah dan adik-adik...

Aku rasa, aku dah xde hati untuk memikirkan tentang kisah hidup aku yang lepas,.. untuk memandang ke depan pulak, aku rasa takut.. teramat takut... yang aku tau, satu kenyataan yang pasti dan xkan kecewakan aku, xkan tinggalkan aku, yang terima aku seadanya, yang akan sentiasa bersama aku tatkala susah, tatkala senang ialah keluarga aku..

Tapi,..ini bukan bermaksud untuk aku menyalahi hukum alam, ataupun menyimpang jauh dari hukum hakam agama... Masyaallah! moga dijauhkan.. aku hanya hilang hati untuk satu dunia yang dinamakan PERCINTAAN...Aku bersyukur yang aku pernah melaluinya selama hampir 6 tahun bersama si dia tapi sayang..mungkin kami tiada jodoh... hubungan itu terhenti disitu sahaja... cukuplah aku merasa suka, duka, pahit, manisnya dunia percintaan itu...

Bila ditanya tentang perkahwinan,... mampukah aku jelaskan pada semua bahawa aku juga ingin merasa dunia PERKAHWINAN itu..punya seorang suami yang mampu mendidik, membimbing, menyayangi aku sepenuh hatinya...sentiasa berada disisi aku bila gembira dan susah, sentiasa menasihati aku pabila aku salah,... itu semuanya adalah impian setiap insan yang bergelar wanita.. sebagai melengkapi hidupnya.. Allah juga telah berfirman:

"Dan di antara tanda-tanda (kebesaran)-Nya ialah Dia menciptakan pasangan-pasangan untukmu dari jenismu sendiri, agar kamu cenderung dan tenteram kepadanya. Dan Dia menjadikan di anataramu rasa cinta dan kasih sayang. Sungguh yang yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang berpikir." - (Ar-Rum,30:21)

Cuma,..mungkin kini belum masanya untuk aku alami semua itu.. Hanya masa dan keadaan sahaj yang mampu menentukan segala-galanya.. Aku hanya mampu berserah dengan ketentuanNya untuk aku..tatkala ianya datang, aku akan redha dan menerimanya dengan hati yang terbuka...

Tapi kini,..biarlah aku dengan dunia aku sendiri,.. keluarga tetap menjadi keutamaanku.. sebagai membalas jasa mak dan abah yang telah membesarkan aku,.. seharusnya..sebagai anak yang sulung aku bertanggungjawab untuk memikul bebanan itu walaupun aku hanya seorang anak perempuan.. Adik-adikku juga menjadi keutamaanku sebagai kakak mereka... Biarlah aku mambahagiakan mereka dahulu, sebelum aku dibahagiakan...

Cabaran 30 Hari: Day 20 (6 Julai 2011)

"Hari ke 20...Apa yang terjadi??"

Ape yang jadik hari ke-20 ne??? erm,... kalo ikutkan kejadian manyak jer mende yang berlaku arini... tapi aku related dengan blog ne, aku macam xpuas hati plak sebab selalu terlepas tarikh sepatutnya bila update entri untuk Cabaran 30 hari ne,.. selalu over date.. nak buek camne kan..kekadang tu sebok nak update entri last2 aku dok sebok join GA.. huhuhu..last2 entri aku penuh ngan GA..ngeheheh...tapi yang bestnye... aku pasan yang ramai gak visit blog aku.. tp xpela, aku xharap sangat diorang singgah blog aku yang manyak kekurangan ne.. bukannye ape, aku update status ikut masa yang tertentu jerk..nak aku update, xnak aku xupdate..bukan xnak sebenarnya,..tapi atas kesuntukan masa aku yang banyak abes dengan aktiviti2 kat luar...

Dulu aku pikir nak buat blog ne cam diari akulah,.. citer pasal kisah aku ..tp at last macam semuanya jadi sharing.. aku suka orang share kisah masing2.. ape yang baik, kita ikut..ape yang xbaik, kita jadikan pengajaran kan... Followers aku pun dah ramai... tapi bak kata anismelon,... kekadang tu yang follow kita atas sebab GA je..baca entri kita xpun,.. erm.. betul gak ek bila pikir2 tu.. tp xpe.. mereka punya hak masing2 untuk menilai, mengikut, membaca, meng'share' dan macam2 lagila.. apepun,.. aku akan cuba buat yang terbaek untuk share pape yang patut kat sini... As priority ialah kisah2 aku yang aku nak tinggalkan jejak..supaya senang aku imbas balik kejadian2 yang dah berlaku tu... hurm...

Kepada mereka2 yang pernah jengah, singgah, follow, ikut, tengok2 blog saya ne,..time kaseh yer sebab sudi datang.. kalau ade salah dan silap..tegur menegurlah antara satu sama lain.. sebab aku ne jenis yang open minded sket bila bab2 gini.. no hal punya.. :)

So, selamat singgah yer... :)

July 05, 2011

Cabaran 30 Hari: Day 19 (5 Jun 2011)

"Jenis Manusia yang menarik perhatian anda"

Ngehee...arini aku update post ne kat opis..masa rehat..dalam bilik boss aku..hahah.. sempat seyh! sebab kat komputer aku social networking kne block plak..hampeh! nak update malam ne takot xsempat sebab lepas opis hour ade gather2 ngan budak2 ex-project department aku.. So, memandangkan aku pun xde mood nak makan aku ley luang sedikit masa yang ada ne update tugas untuk arini..hihihi...

So, back to the topic that supposed to be updated today... 'Jenis manusia yang menarik perhatian aku??.. ermm... aku prefer yang macam dalam gambar kat bawah ne...

Okay,...manusia yang menarik perhatian aku ialah mereka2 yang digelarkan sebagai Funny Peoples... which is..mereka semua ada sense or HUMOR...


Kenapa aku aku kata macam tu?? sebab mereka inilah yang akan sentiasa membuatkan aku serta orang2 lain mampu untuk tersenyum dan happy walaupun dalam diri masing tersirat 1001 masalah atau keduakaan yang melanda... Aku senang dan mudah rapat pada mereka yang sentiasa mengukirkan senyuman diwajah mereka dan senyuman itu adalah senyuman yang ikhlas dan bukan dibuat2.. nghehehe ~ macam kat bawah ne... :)

So, kesimpulannya.. Senyum..tak perlu kata apa-apa.. hehehe :)

July 04, 2011

Finally,...

Finally,.. aduyai...dapat gak aku mengejarkan Cabaran 30 hari yang dah tergendala tu mengikut hari yang sebenarnya sebab malam ne aku free dan aku sudah bertapa dalam bilik ne dgn notebook nana.. huhuhu...akhirnya! woohooo~ sekarang saya boleh tdo dengan nyenyak sebab sok kje.. ade citer yang tergendala sebenarnya tp xlarat mau cite malam ne.. will be continue next day, Insyaallah yer,.. :)

kepada mereka2 yang telah menyinggah di blog aku ne dari segmen2 yang aku dah join..ribuan terima kasih aku ucapkan sebab sudi menyinggah ke sini... sape yang belum sempat diterjah blognye tu.. akan diterjah nanti yer..jangan la kamoo2 riso yer.. hehehe~

Aku mau tdor ne..

Selamat Malam yer.. mmuah! :)

Cabaran 30 Hari: Day 18 (4 June 2011)

"Bende yang paling mahal yang pernah anda beli guna duit sendiri"


Nak tau ape dier???

Ne haaa.. bende paling mahal aku beli merangkap harta dunia aku yang pertama..hehehee...pakai duet sendiri.. sebab kne bayar bulan2, dan belum abes bayar lagi..huhuh.. cuma down payment je minta belas ihsan dari abah.. hehehehe ~

~ My Honey Baby Blue Rock ~

Cabaran 30 Hari: Day 17 (3 Julai 2011)

"Gambar bilik idaman anda"

Tadaaa....ne yang aku jumpe..hehehehe

kenapa aku suka bedroom ne??

1) sebab colour dia..aku memang suker giler ngan combination black & purple tu..
2) sebab aku prefer furniture yang modern dan simple.. xsuka yang sarat2 tu...
3) sebab ruang yang ada dengan penyusunan dan aksesori yang ringkas xterlalu banyak..
4) sebab,..nampak pemandangan yang cantekk bila ada glass window tu...

okay x kengkawan..?? :)

Cabaran 30 Hari: Day 16 (2 Julai 2011)

"Guru sekolah anda yang anda suka"


Erm,...aku ne cepat lupe mende2 yang lama ne.. nak2 zaman2 makan dedak dlu..hahaha.. time bile yang aku boleh ingat cekgu skola yang aku suka ek..??


Ermm...

Aku ingatlah..sket2..ade 2 orang yang aku ingatlahkan... yang xmampu nak ingat tu mintak maap la yer..walaupun dlu mungkin mereka pernah jadi cekgu feveret aku..huhuh..


Cekgu Norzanah.. dia ajar aku masa aku darjah3,..hahaha..gilerkan sebab aku maseh ingat lagi.. nak tau kenapa aku still ingat dan suka kat dia..sebabnye, dlu dialah yang bergiat aktif merotan tapak tangan aku guna pembaris kayu kaler kuning yang panjang tu... dah kebal dah tangan aku ne rasanya..xckup dengan tu, siap rotan pakai pembaris besi lagi..bukan slow2 ok.. 1 kelas dengar bunyi kne rotan tu yer... Kenapa aku kne rotan?? bukan pasal jahat/nakal yer... aku kat skolah rendah dlu pengawas oke! so, mestilah budak baek kan... bukan pe, kne rotan kalau ade salah dalam matepelajaran matematik... Peh!! kerana dia jugalah aku dan kawan2 semua berjaya menghafal sifir tau... serius.. cekgunye garang tapi friendly,.. sangat2 friendly dan kepalanya agak brutal gakla.. Sebab tu aku suka ngan cekgu Zanah tu.. :)

Cabaran 30 Hari: Day 15 (1 Julai 2011)

"Kalau anda dapat duit RM1juta, apa yang anda buat dengan duit itu"

Erm... RM1 juta?? kalau je kan...hahahaha..

* First skali aku nak wat sedekah sket kat masjid dan rumah2 kebajikan yang tertentu dengan niat supaya mereka itu juga dapat kongsi kegembiraan bersama..
* Kedua, aku akan wat simpanan sket utk masa depan aku...
* Ketiga, aku nak wat pelaburan untuk masa depan jugak...supaya hasilnya akan berkembang dan x abes kat situ je...
* Keempat, Aku akan bahagi beberapa persen balancenya pada ahli2 family aku.. terutamanya pada mak & abah,.. ape yang diorang nak aku akan bagi.. kalau mereka mau gi umrah/haji inilah masa yang terbaek untuk aku berikan kepada mereka...
* Kelima, baru aku pikir pasal diri aku,.. nak beli rumah ke, tukar kete / tambah kete ke.. hehehe

...Last baru pikir enjoy untuk diri sendiri....

Masa depan dan keluarga akan tetap menjadi keutamaan.. :)

Cabaran 30 Hari: Day 14 (30 Jun 2011)

"Perkara menarik yang anda lakukan hari ini.."


Perkara menarik yang berlaku ek?? Ari kames mase tu...ape ek??

Aaahh!! baru ingat..perkara menarik ialah bila dapat berita daripada manager aku yang kitorang dah dapat result report untuk Surveillance Audit ISO9001:2008 Company yang diberlangsung pada 28-29 June 2011 ari tu...30 June plak keluar keputusan keseluruhan kot2 ade Non-Conformance yang nak kne rectify balik sebelum company kitorang qualified untuk sambung cert. ISO tu..


The Good News is... tahun ne.. Group team Audit aku dah buat kerja dengan baik dan success sesangat sebab xde major mahupun minor NC tu...so this year kitorang dpt ZERO NC dan observation less than 10 jerk..tu pun hanya suggestion drp auditor untuk buat coni

tinual improvements... aku telah khabarkan berita gembira ini kepada Managing Director Company dan ayat yang keluar dari mulut dia ...

"Congratulations! You've done a good job!"

Ngahahaha ~ akulah yang paling hepi sebab walaupun status aku just Deputy je, tapi Last Internal Audit aku Lead Auditornya dan semua update aku yang buat,.. aku yang chased everybody untuk complete kan sume documentation.. Alhamdulillah, semuanya berbaloi2.. 1 kepuasan untuk aku pada hari tu... :)

Cabaran 30 Hari: Day 13 (29 Jun 2011)

"Apa yang ada dalam beg duit anda"

Ape yang ada dalam beg duit aku?? meh kita tengok list ne:

* Duet (xbanyak pun, sket jerk)
* Kertas2 Resit
* Name Card sendirik
* Name card orang laen
* Kad Klinik/ Hospital
* Gambar ic AKU (bukan boypren ok!)
* Kad2 Bank (Peh! macam banyak duet jekan...hahahha)
* Kad2 join member untuk kedai2 tertentu
* Kunci kecik (barang penting, amanah tu!)

Rasanya tu jela... dan banyak2 yang kat atas list tu yang paling banyak skali ialah.....

Name Card orang bagi...huhuhuu

Cabaran 30 Hari: Day 12 (28 Jun 2011)

"Apa yang ada dalam beg mekap anda"

Aku ne sebenarnya jarang sangat nak bermake-up ne.. prefer natural sudah.. aku kalau nak g keje/permulaan hari je aku make up..then bila dah lepas sembahyang zohor sume memang xde touch-up2 da..huhu..biar muke suci dan bersih dengan air sembahyang..heheheh ~

Tapi xbermakna aku xbawak barang make up ke hulu-ke hilir... bagi aku simple je,.. yang penting ade 3 mende je..

1) Compact Powder
2) Blusher
3) Lipstick

..haa... sket je kan..tu jelah yang paling simple aku bawak.. kecuali ade occasion atau event baru aku touch up giler2 nye sampai aku sendirik naek rimas..huhu.. quess what?? kekadang kalo tetinggal barang make up aku kat umah masa nak g keje pun aku xde kisah pun,..huhu sebab rasanya mende tu xbape penting bg aku.. cukupla sesimple yang boleh dengan naturak beauty..hehehe..

~sekian, terima kasih..~

July 02, 2011

Cik Purple GiveAway ~

Ello ~ kalini join GA dari Cik Purple lak..~ tertarik sebab banner tu gambar Teddy ~ ngehehe~
So kepada sape2 yang nak join gak meh Klik Sini --> CikPurpleGiveAway...
Meh nak share same kengkawan lain pasal GiveAway Cik Purple kite ne ~

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

Photobucket

Mari2 kita join GA kalini.... sape2 nak join meh klik banner kat atas ne yer..
Kat sini saya mau share sama mereka2 ini juge..

July 01, 2011

Cabaran 30 Hari: Day 11 (27 Jun 2011)

"Gadget yang anda ada"

sebenarnya,..aku xbape nak expert sangat dengan mende2 gadget ne.. ape menatang pun aku xbape reti sebenarnya..yang aku tau ialah macam alat teknologi yang bersaiz kecik..maybe kot.. kalo aku tersalah, kawan2 tolong betulkan yer.. :)

Setakat ni yang aku mampu pikir gadget yang aku ade kot2 la kan ne di panggil gadget..huhu..

1)Ne ha,.. enphone aku.. gadget ke?? bedal jela labu..hahahha.. yang aku tau kira ada jugelah teknologinya sebab de 3G, GPS, WiFi..etc... kira oklah kan...

2) ne aku rasa gadget gaklah..Laptop ACER Aspire 5550 tp dah nazak dah..sebab screen laptop aku udah rosak.. sayang beb! dari zaman aku blaja dlu..ade lagi kat bilik aku neh ha..dah berhabuk dah..

Tanya kedai katanya suh beli baru jela..huhuhu.. adoyai,.. PC kat umah baru 4 bulan lepas rosak dan baru tkar set PC baru siap flat screen lagi wooo~ aku gak bayar.. jadi kne tunda dlula nak ganti notebook baru.. kalau boleh by end of this year aku nak beli notebook kecik tu.. senang mau angkut sana-sini kan..

Moga aku dapat tunaikan hasrat beli notebook kecik by end of this year ye..amin~ :)

Cabaran 30 Hari: Day 10 (26 Jun 2011)

"Hari ke-10..Ape yang berlaku??"

Ape yang terjadi..??? Aaargghh.. Kejadian yang amat stress kesinambungan daripada Day 9,. yang mana persiapannya sudah dijalankan 2 bulan yang lepas..huhuhu~ iaitu:
'SURVEILLANCE AUDIT ISO9001:2008'
huhuhu...bila masa audit jerk semua orang nak kelam kabut...terutamanya mereka2 yang telah diamanahkan untuk memastikan semua Quality management sysytem company berjalan dengan baik dan menepati piawaian yang telah ditetapkan oleh standard ISO... Peh!! sapekah orang itu??? Tentulah AKU! kalo x, xde maknanye aku meninggalkan blog kesayangan aku ne x berupdate sampai 5 hari..huhuh.. kesian sama dia...

Semoga Berjaya kepada Team Audit aku kalini !! :)

Cabaran 30 Hari: Day 9 (25 Jun 2011)

"Perasaan Anda Hari ini..."

Oleh kerana post ne supposed to be updated pada 25 Jun 2011, maka nak xnak aku knelah flashback ape perasaan aku masa hari Isnin yang lepas bersamaan 25 Jun 2011.. Ape jadik ek???

Actually masa hari tu aku betul2 tersangat2 STRESS + KELAM KABUT + SERABUT!

Nak tau kenapa aku rasa cam tu~ sebaba... ade 2 mende penting yang aku kne prepared untuk hari yang sama dan juga keesokkannya...

1) Sebab aku xsiap lagi Script Speech untuk Project 10 Toastmasters Club aku.. erm,.. padahal malam tu aku dah nak kne present..sebenarnya tajuk dan idea tu dah ada..cuma aku xdraft kan by hand ape nak citer... Last minutes as usual dekat opis baru aku buat.. Weekend xsempat buat sebab aku xbape sihat plus dengan exhibition kat Persada tu... tapi, finally Alhamdulillah semuanya berakhir dengan baik dan jayanya malam tu.... Waktu maslam tu baru aku rasa relax sket, tapi xjugak! sebab....

Sebab,...
2) Pada hari yang sama dekat opis, aku sebok menyiapkan preparation untuk Surveillance Audit ISO9001:2008 esoknye..aduyai~ penin pale dibueknye..buat 2 keje berlainan dalam 1 masa.. aku gigihkan juga... Tapi yang pastinya..malam tu lepas balik opis aku kadam terus... hahahah ~

Seminggu 100 Follower Kembali


Mari2 semua blogger2 kita meng'follow2' mane yang ader.. ngeheheh ~
Interested to Join.. Klik SINI.... :)

GEGAR BLOG JULAI 2011

Jom ramai2 kita join segmen Abg Ben Ashaari dengan GEGAR BLOG JULAI 2011 ...
Mau join?? Meh klik GEGAR BLOG JULAI 2011..

Cabaran 30 Hari: Day 8 (24 Jun 2011)

"Pergadohan paling terok yang pernah aku alami.."

Errmm..pergadohan yang paling terok ek?? ade ker?? adoyai.. aku xbape nak ingatlah sebab aku ne xsuka nak gado2 ne..huhuhu ~ tapi comeyl kan Kungfu Panda kat atas ne~ aku dah tengok dah Movie Kungfu Panda 2 tau.. best woo~ Oppss.. menyimpang sat..hohoho..

Actually xingatlah bila pergadohan paling terok yang pernah aku alami,..yang pastinya yang aku ingat, kecik2 dlu aku selalu gadoh ngan adek aku yang No. 2.. Al-Maklumlah dia keluar selepas 4 tahun hidup bermanja ngan mak abah.. tetiba dpat adek plak... kes cemburu la ne kan... Selalu je kami gado.. kekdang tu pasal isu kecik jerk pun nak gado2.. hisshh.. mak selalu cakap yang kami ne macam anjing ngan kucing! ..yang klakonye tu, kami siap sambung bertekak cakap sape anjing sape yang kucing...hahahah.. Pernah jugak 1 masa dlu mak siap cakap nak rendam 'pusat' kitorang masa kecik yang disimpan dlu tu, nak suh kami minum! Gilerr ke hape! hahaha.. xmau..xmau....

Biasanya kalo gado mesti pasal cemburu..yelah, biasalah adek aku No.2 tu anak kesayangan.. especially anak kesayangan abah..huhu.. jarak nak dapat adek yang bongsu plak makan masa lebih kurang 4 tahun gak..manja gilerlah dia kan... bukan dlu je, tapi sekarang dah bekeluarga pun sama jer..hahah (jgn mare ye kalo kamoo bace! entri akak kamoo ne.. I'm sorry! heheh) kekadang tu, biasalah dia melalak je aku yang kne..aku je yang kne al-maklumlah sulung..walaupun bukan salah aku... dah biasa dah kan.. :) Tapi semua tu yang buat aku lebih matang dengan mental dan emosi aku.. last2 aku dah lali dan maleh nak layan...

Erm..tapi surela..yang aku ingat aku pernah gado giler2 nye ngan dia sampai aku tolak adek aku ne sampai terduduk jatuhnye..lepas tolak tu, rasa cam serba salah gak dalam hati..tp biasalah bila kemarahan menguasai diri, mana nak terkawal dek akal dan diri kan.. Tapi Alhamdulillah, bila dah beso dan dewasa ne..masing2 dah boleh pikior semua tindakan tu..cuma kekadang adek aku ne je yang xbape nak matang sangat.. Al-maklumlah bebudak remaja lagi walalupun udah bergelar mak budak..huhu.. yang penting skang kami baek sudah.. xmacam masa kecik2 dlu... Sekarang anjing dan kucing udah baek2 dah.. tengok kat luar pun anjing dah manyak dah kawan ngan kucing.. bukan tu je, siap tolong menolong lagi..huhu..

Kesimpulannya,..xyahlah nak gado2...kalo nak gadoh gak..lantak hang ler! sebab aku xmasuk campur..huahuahua.. hang yang dapat sakit nanti kan..bukan aku! hahahah..
~Adios!~