October 19, 2011

Saya, Blog dan Pembaca...

Setelah lama xmengaktifkan diri dengan Segmen,..maka arini di pagi hari tertarik nak join segmen dr Abg Ben.. So, tajuknye 'SAYA, BLOG dan PEMBACA'... Ape yang saya faham tentang tajuk tu...??

SAYA:
Saya adalah saya,.. seorang gadis, hamba kepada-Nya, anak kepada kedua ibubapanya, kakak sulung kepada 2 orang adik-adik perempuannya dan masih lagi single.. huahuahua.. Boleh x gitu statementnye?? :P

BLOG:
Bagi saya, blog merupakan satu medium penulisan elektronik yang mana ianya sangat meluas penggunaannya terhadap masyarakat kini, nak-nak anak-anak muda sekarang neh.. (termasuk aku! er..mude ker?? huhuhu). Ianya bergantung kepada seseorang individu itu dalam menterjemahkan penulisan mereka dalam blog. Ade yang menganggap blog sebagai diari yang menyimpan kisah hidup mereka.. Ade yang menggunakan blog untuk perkongsian sesuatu ilmu.. ade jugak yang nak buat bisnes dengan aktif berblogging ne.. dan macam-macam lagi.. Kesimpulannya, it's depends on us to describe the purpose of the blog..

PEMBACA:
Pembaca adalah orang yang membaca,.. kalau dalam situasi ne boleh dikatakan pembaca merupakan mereka yang selalu membaca entri-entri di blog blogger2 yang ada... Sama ada pembaca itu merupakan pembaca tegar sesuatu blog, mahupun hanya singgah sekali lalu je.. tapi mereka tetap dikategorikan sebagai pembaca jugak kan... Sebenarnya, saya ckup kagum dengan sesetengah pembaca yang amat2 peka dan menjadi pembaca tegar sesuatu blog itu.. Mungkin kerana sesuatu blog itu mempunyai sesuatu tarikan yang membuatkan ramai pembaca tegar yang sentiasa setia bersamanya walaupun hanya di dunia maya..

SAYA, BLOG dan PEMBACA...
Jika dikaitkan ketiga2 nya ne,... saya boleh buat kesimpulan bahawa...
Saya sebenarnya suka menulis, dlu hanya menulis di helain kertas mahupun diari.. tak kiralah pasal ape2 pun,.. seiring dengan era globalisasi dan juga tahap kemajuan yang berkembang pesat, saya menggunakan blog untuk menulis setiap apa yang terlintas di fikiran,.. kadangkala juga menjadi perkongsian sesuatu yang amat bermakna dan berharga.. Pembaca di blog saya, mungkin ada, mungkin takde.. Ianya bergantung pada topik apa yang saya post kan.. Walau bagaimanapun, kepada pembaca terima kasih kerana membaca dan menyinggah yer! hehehe

~Salam Perkenalan~
dari,.....

ppssstt: sowila kalo terpanjang sangat entri ne Abg Ben.. hihihi

23 comments:

azam said...

singgah join jugak kat sini

noraauliyya said...

singgah dari segmen yang sama !

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Mak Dara dtg sebagai pembaca hehe

Lulu Caldina said...

Salam singgah dihari rabu, bersama join segmen encik ben.. hai awak ;)

TERKINI DI LULU-PAGES

Cik Kamoo said...

singgah sini dari belog BEN!! Salam kenal ...

ザイダツアズニ said...

datang melawat dari segmen yang sma..hehehe

Lavender Lassie Roses said...

mekaseh yer singgah ke sini.. :) Salam Perkenalan semua!

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

singgah dr blog BA, join segmen yg sama :)

nurul nabila bt medan said...

dtg dri segmen sama ^^

eyqa amin said...

weee~~~~~~~~~~
view from segment abg ben^^

c genk bah ne said...

Datang dari segmen yang sama
Datang nak ziarah rakan blogger ^^

JEMPUT JOIN SEGMEN GENK

Miss Eyda said...

singgah sini dari segmen yang sama. salam perkenalan.

Dari sudut Hati kecilku said...

HAI..salam perkenalan. saya dtg dr segmen yg sama.kalau sudi, sudi2 kanlah menjengguk saya. salam perkenalan.

miza
jb
:)

wanie wonek said...

singgah & follow dari segmen yang sama. salam perkenalan.

http://waniewonek.blogspot.com

Rahmah Ram Ram said...

salam singgah sini dari segmen yang sama...comelnya blog ni... :)

HafizRahim said...

Salam kenal.Dari segmen yang sama.=)

Entry terbaru saya "HafizRahim.Com : Saya, blog dan pembaca"

IntaNBerliaN said...

Salam kenal.. terjah dari segmen yang sama..

follow awk.. nanti senang nak baca entry awk :-)

http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2011/10/segmen-saya-blog-dan-pembaca.html

Eza Boom Boom :) said...

Jom kenal-kenal! Teruskan berblogging! kalau sudi..Singgahlah blog Eza yer..

http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/10/saya-blog-dan-pembaca.html

Syieda_Joy™ said...

Salam Perkenalan dihulurkan ^_^

syieda dtg dari blog Abg BEN ...jom datang blog syieda pulak..^_^

ke blog syieda ^_^

HasrulHassan [HH] said...

Menjenguk rakan blogger yang join segmen yang sama. Moga dapat manfaat dari segmen yang dibuat Ben.

HASRULHASSAN.COM

||EzzaTy AriFfiN|| said...

dr segmen sama..jmput singgah my blog yg x seberapa... =)

http://dessertroses.blogspot.com/

RJ Beena said...

Singgah pagi...sambil2 tinggal jejak :)

Oshin said...

sama-sama menyinggah :)