October 28, 2011

LUNCH: Kentang Pedas Goreng Rangup + Paru Goreng

Korang semua mesti dah lunch kan.. Korang lunch pe ek arini..??
Kalo mengikut perkiraan..minggu ne adalah minggu keempat aku xmenyentuh nasi.. Berjaya akhirnya! Wee~ Well, target perlu dicapai dan usaha masih diteruskan..hohoho..

Sebenarnya, pepagi td aku dah breakfast mende yang heavy.. Makan lontong kuah yang ibunda terchenta ku masak.. So, ikut plannye tghri ne memang aku xmo lunch la.. Just makan bubur pulut itam yang mak buat awal2 pagi td je.. Tapi,.. Aiseymen! Ade mamat 2 ekor dak department aku Si Nazmi & Si Haziq neh telah membuat berita yang cuak kononnye big boss ajak kuar makan.. ikutkan maleh nak ikut...tapi oleh kerana diorang beria-ria dengan muke yang agak poyo geda'ak! aku pun gigih capai purse ngan phone je trus ikot diorang.. tup..tup..trun je lif, tgk Puan Maisahara & Puan Adfateen tengah menunggu.. aduhai! rupenya diorang dah pakat2 ajak aku kuar lunch! adess.. camno mau buek neh??? aku udah konyang ler ~ demi mereka, aku gigihkan jua...huhu...

Aku pown ikut jela.. tgh pk2 aku nak kne makan lagik ker?? adoyai~
At last, masa on the way tu jalan agak jem giler diiringi dengan ujan yang agak lebat..adess..ne yang lagik malas ne..sebab tu aku malas nak kuar time lunch sbb kekangan masa rehat yang sgt2 pendek membuatkan masa rehat xbermakna..aduhai~ Tapi demi mereka, aku gigihkan juge.. (demi korang yer!!) Oleh kerana jalan jem tu, kitorang tukar tempat makan yang dekat sket.. Sampai kat sane..fuuyooo!! lauk banyak giler ok..orang pun xramai lagi neh.. Bau air asam tu menosok rongga2 lubang idungku..aduhai~ dugaan hebat betulla.. Tengah dok pikir2 ape nak makan..dengan member2 yang dok jadi hantu 'menghantu'kan aku untuk makan nasi.. Oh TIDAK!!! hahaha... dugaan beso betol.. naseb baek aku dah kenyang..

Finally lepas mundar mandir dekat 5,6 kali.. aku decide amek pinggan kecik, amek kentang pedas goreng rangup feberet aku ngan tempe goreng 1 ketul..huhu jadilah tu kan... Member pakat dok gelak tengok aku camne.. adoi~ tragiss sungguh.. cett! korang ne bglah semangat sket kat aku yang montel ne..aduhai~ Apepun, syabas la buat korang sbb berjaya jugak ajak aku kuar makan walaupun tanpa kerelaan dan penuh dengan tipu muslihat..hahahah ~ :P

Inilah rupe Kentang Pedas Goreng Rangup neh..Peberet aku neh wei~

Tu ha... Paru goreng,..tapi aku hamek 1 jerk...

Gambar ihsan dr Pakcik Google! :)

3 comments:

azam said...

bukan makanan diet nih....minyak²...hehehe

anismelon said...

paru...sedap..lame tak mkn..anis suke..heee

Lavender Lassie Roses said...

azam: adess..makan kuantiti sket je.. pinggan kecik jerk! huhuhu
amis: saya pun suke paru.. :)