June 21, 2011

Cabaran 30 Hari: Day 5 (21 Jun 2011)

"Status Anda? Relationship Anda?"

Erm.. to continue the challenge!.. Harini punya topik yang nak kne share ialah pasal status aku dan relationship aku... Erm,..apakah itu status anda? relationship anda? hahahah.. Maleh rasa nak jawab..huhuh.. So, for your information... my status adalah seperti di bawah ini.. (kasi beso sket..wakakaka) ataupun dalam bahasa melayunya 'BUJANG'.. ekekeke
Yesszzaa!!! I am Single and available..huahuahua... Seriously, aku dah single balik secara rasminya selama 2tahun.. sebab 2 tahun lepas aku single but not available.. but currently memang single and still available to mingle around... But i don't think so aku ada hati nak mingle around untuk mencari partner.. Even though orang kata jodoh akan sampai tapi kita juga perlu berusaha.... Erm,.. ayat tu memang betul, tapi bagi aku..aku udah serikla.. percintaan yang kecundang setelah hubungan lebih kurang 6 tahun dibina terlerai macam tu tanpa kesudahan yang diharapkan.. Jadi, dalam hati aku ne untuk istilah 'bercinta' ne dah xde.. sebab dulu CINTA HATI aku sudah diserahkan kepada Si Dia...So, macamana nak bina balik rasa cinta tu dengan orang lain..bukan senang babe! it takes time.. Tapi sure punya sampai mati belum tentu korang boleh lupa CINTA HATI korangkan..biarpun dah xbersama.. macam aku pernah mentioned dalam post aku sebelum2 ne.. 'Bercinta xbermakna memiliki'.. mungkin Tuhan takdirkan itu bukan jodohnya, walaupun frust tonggeng2 pun kan,.. kalau ade jodohnye, xkemanalah even though korang dah tua sure jumpa balik..itu yang dinamakan jodoh kan..kan...

Bagi aku, sekarang ne better be Single... mengubat hati aku, memperbaiki diri, memperbetulkan diri memberi yang terbaik hanya untuk keluarga... Kalau nak dikenang2kan kisah lalu, mungkin waktu ne aku dah bergelar Puan agaknye... hahaha.. tapi tu semua xterjadi jadik xpayahlah aku nak ingat kisah2 sedey tu..kang aku melewe2 panjang citer pasal past relationship aku.. ikhh~ So, by now.... I am Single... Aku jenjalan kat google jumpa plak pasal ne:
'8 Reasons You're Single'.. mari kita share sesama... huhuh

hahahaha.... betolkah apa yang di mentioned kan kat atas tu?? Mungkin jugaklah kan..ada yang betul, ada yang tidak, dan mungkin semuanya tu KENYATAAN.. ngeheheh~

And the Main reason Why I am Single right now is because.......

Sekian untuk post yang ini... :)

5 comments:

farahin nasir said...

akan jmpe yang lebih baek nnti.. :)
pengalaman wat kita extra kuat!

CERITERA KISAH

Lavender Lassie Roses said...

Insyaallah..pengalaman buat kita bukan extra kuat, tapi super duper triple kuat... ngeheheheh ~

anismelon said...

single itu indah..hehe..xsalah single..t dah jumpe mr right..kite double lah balik..hehehe..

azam said...

ngantok ye.....
salam singgah dan follow²

Lavender Lassie Roses said...

Anismelon: heheheeh..Insyaallah satu hari nanti..
Azam: sudah singgah kamu juga..& i follow u.. ngeheheh ~