February 17, 2012

TMJ yang sangat cute!

First of all,... rasanya masih belum terlambat lagi untuk aku nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Keputeraan Nabi Muhammad S.A.W. ..dekat masjid skang ne pun masih menyambut sambutan maulud Nabi ne kan....kan...

Macam taon lepas, aku sambut Maulud Nabi di tempat aku mencari ketenangan iaitu Masjid Sultan Abu Bakar..iaitu masjid Besar Negeri Johor. Tapi, bezanya taon neh aku pegi ngan kakak dekat opis aku.. memandangkan adik2 aku yg pada mulanya beria-ria nak makan kat dulang mase tu memang liat ya amat untuk bangun pagi.. jawabnye aku gigihkan juga meneruskan niat yang telah dirancang...

Ini dia, ..Kak Yati bersama anak bongsu kesayangannye... :)

Masa majlis selesai, sempat lagi aku snap gambar dalam masjid tersebut...
dan...
lepas snap-snap gambor dalam tu,.. cadangnye memang nak makan nasi dalam dulang yang telah disediakan untuk tetamu.. tetapi malangnye hasrat tersebut terbantut juge sebab orang yang nak makan tu, ramai yang amat la hai~ Jadi, ..lepas bincang-bincang tepi jalan yang agak sesak dengan org yang sebok cari space nak makan..kitorang decide nak makan kat luar je... Tapi mase nak gerak tu,.. kitorang 'stuck' plak kat khemah istimewa ne... bila tengok... haaa... tu dia.... rupenye.... ade 'JAGUAR milik TMJ a.k.a Tengku Makhota Johor'..

Kalau ikutkan, masa dalam masjid sebelum tu, aku nampak gak sekali imbas dari jaoh muka TMJ tu depan-depan.. jadi xdelah nak kesah sangat kan..kan... orang juge per... Mase dok cari laluan nak meredah khemah 'JAGUAR' tu..nampak plak, berderet anak-anak yatim beratur menunggu untuk bersalaman dengan TMJ..

Kitorang pon teruskan perjalanan meredah lagik... makin lame makin sesak plak ngan orang.. apehal ne kan...?? Pastu, ternampak plak khemah istimewa yang ke-2 siap dengan hidangan... Rupanya, disitulah TMJ akan makan bersama-sama pegawai-pegawai kerajaan negeri Johor,.. the best part is,.... cer tengok bawah neh.....

TMJ makan dekat bawah ok!,... Soo.... sweeettt~ nampak x, keliling khemah penuh dengan pakcik, makcik, budak-budak, kakak-kakak, abang-abang,.. yang setia menunggu TMJ sampai untuk bersantap!.. Pergghh~ Ini membuatkan aku hold sekejap niat untuk makan kat luar tu... at last, aku pon tunggu skali ngan diorang tu...dan dapat plak port baek je sebab betul-betul ngadap TMJ bersantap... Cer korang tengok tu,..penuh tertib dan kesopanan oke! waktu neh.. gambor TMJ kecik je... tp kalo tgk depan-depan.. pergghh! silau pipi dia ok,... Sangat cute! ~

Sanggup aku..mengigihkan diri tunggu sampai TMJ abes makan..dan bersalaman untuk pulang..

Dengan penuh tertib ok...~ Tatotnyerr neok abg sekuriti tu...

Haaa... at last~ dapat gak aku snap gambor TMJ depan-depan.. sejibik cam Ayahandanya... sangat HENSEM!! ngehehe~

TMJ berangkat meninggalkan perkarangan masjid dengan 'JAGUAR' nye...~

Disinilah,... tempat aku mencari ketenangan yang hakiki..~ :)

*ppssttt: Ade gak pasang angan-angan, kalo panjang umo, ade jodoh, ade rezki.. eden nak nikah kat sini..walaupun maseh belom ade calonnye..pasang angan-angan tak salahkan....huhuhu Semoga tercapai.. Amin ~ :)

4 comments:

Cik Ayu said...

mmg adore TMJ dr dulu.. sweet kan dia. mesra rakyat mcm SI

Lavender Lassie Roses said...

A'a.... sangat Sweet,...geram neok tang pipi tu... ~huhuhu

yut_combat said...

Ketenangan abadi ade dlm diri n hati tu sendiri

Lavender Lassie Roses said...

adess.. yut~ bermadahla pule...~