May 02, 2012

28th Anniversary - I LOVE YOU!

Bismillahirrahmanirrahim,... :)
Malam neh baru sempat nak mengadap lappy neh.. Excited dari semalam sebenarnye, tapi aku dah tak larat plak rasenye nak ngadap semalam.. balik je teros 'kadam'.. So, arini, aku luangkan mase sket untuk update entri pasal special day untuk special person yang sangat dicintai dan disayangi.. (bukan boipren oke! No..no..No..) :)

Well,.. Semalam bersamaan dengan 1 Mei 2012,.. of course semua orang tau yang 1 Mei adalah hari cuti umum untuk semua pekerja.. jadi, dengan kesempatan neh, aku nak ucapkan ,..
'SELAMAT HARI BURUH!!'
buat semua pekerja-pekerja yang berada dimana-mana sahaja, asalkan anda seorang pekerja, anda layak menerima ucapan ini.. hehehe~ 

Oke.. entri neh aku bukan nak citer tentang Ari Buruh tu... tapi 1 hari cuti yang sangat full dengan kasih sayang aku buat mak & abah.. :) (termasuk adek2 skali) Actually, pada 30hb April 2012, adalah merupakan Hari Ulangtahun Perkahwinan Mak & Abah tersayang yang ke-28 tahun... tetapi,... memandangkan 30hb ialah hari Isnin,.. abah plak keje..jadi aku dah planned, 1 Mei 2012 memandangkan semua bercuti, jadi aku nak bawak mak & abah celebrate Anniversary diorang dekat luar... :)

As planned,.. pada 1 Mei 2012, Aku sekeluarga celebrate Ulangtahun Perkahwinan Mak & Abah di sebuah restoran feberet kitorang.. iaitu 7Spice, Danga Bay.. 7 Spice neh mostly serve untuk makanan Indian Cuisine.. Al-maklumlah biler ader darah keturunan tuu kan.. Maka, tak boleh nak lari jaohlah kan taste nye.. huhuhu~ Kalau sape2 yg dekat JB nak tahu pasal restoran 7 Spice neh, jom klik sini 7 SPICE.


So, untuk hari semalam tu..Aku dan adik ipar jadik driver,.. mak & abah jadi mem dan bos.. dan inilah untuk pertama kali, baby adik aku keluar berjalan-jalan kat luar... So,.. sempatlah aku suh adek aku pi beli kek dlu, sebab aku drive bawak mak & abah... 
Jadi,..inilah kek nye...~ Sangat cumil. ~
   

Cer neok tu,... mase kuarkan kek nak amek gambar Mak & Abah,..si kecik kakak Sara (cucu nenek & atok a.k.a anak buah kesayangan aku) plak dok sebok nak amek gambor ngan kek jugak.. Sebok betol la hai minah kecik tu...


Cer neok... kakak Sara sebokla ai nak potong juge.. kan Atok Wan dah majok! huhuhu~


Ne ha.. adik aku ngan En husbandnye.. E. Suhairi Ahmad.. :)
Nampak x baby dalam stroller tuuu..?? ngah minom susu.. :)


Cucu kesayangan nenek ne ha... Ngengade betol kakak Sara neh... Nak minom Ice-Lemon tea nenek pulok!


Tu haa.. adek bongsu aku,..dok sebok ngan enpon 24 jam.. ceettt~ Chicken Briyani dah sampai dah tu!


Inilah dier... aku bersama adek aku tu... mommy kepada kakak sara & baby Suha.. :)


Lepas siap2 makan... buurrpp! udah kenyang.. maka, kami semua planned nak ke JUSCO, Bukit Indah.. Ne ha.. nak melayankan si kecik Kakak Sara maen dekat Fun Time Zone.. Mak ngan Abah plak kitorang bior berjalan berdua..pi beli shopping barang umah.. skali skala bior abah ikot mak beli barang umah,.. kalo tak, jangan haraplah dia nak ikot..huhuhu.. kira dating gakla tu kan.. ekekek~

Ne ha... Mak Su dia dok melayan Kakak Sara yang banyak songeh aritu.. dok mengarok nak men game kete plak dekat luar.. adoi~ poning mak long di bueknye...


Selepas dok puas meraung,.. mak long ne haa la yang dok melayan dia men game kete ne haa.. penat memujuk nak suh kuar... naseb baeklah lepas setengah jam dapat umpan dia ngan mainan anak patong kat luor.. huhuhu


Apepon... secara overall.. walaupun ponat sesangat... kitorang enjoy! aku sangat suke neok mak ngan Abah tersenyom jerk.. :) paling best..dapat gak aku angkut abah skali bershopping dan berdating dengan mak dekat JUSCO tu...huhuhu~

Aku doakan, semoga ikatan kekeluargaan ini akan berkekalan dan dirahmati, serta dilindungi oleh Allah SWT,.. Semoga Allah memanjangkan umur, Mak & Abah.. agar aku dapat membahagiakan dan menyenangkan mereka dengan hasil titik peloh aku sendiri.. Aku tersangat bahagia bila melihat senyuman terukir diwajah mereka... Ya Allah, berikanlah aku kesempatan untuk membalas jasa mereka dengan sebaik yang mungkin.. Walaupun kadangkala pertelingkahan berlaku... aku mohon moga Kau Ampunilah segala dosa kedua ibubapaku dan jugaku.. dan berikanlah kesempatan kepada mereka untuk berbahagia dengan kesenanganku...Akan aku lakukan yang terbaik dan utamanya untuk mereka dunia akhirat..
~Amin~