April 18, 2014

Aku Sudah Dimiliki,....

Ok,.. Kalini mood berblogging semakin memuncak... Tapi kalini bukan entri merapu.. Tapi entri yang dah niat lame tapi masih tak terlaksana dek kemalasan jari-jemari menaip.. Bukannya tak berusaha nak menulis tapi kerana dek ketandusan idea bila mengadap blog ni..kekadang bukak dashboard nak update blog..sempat tulis tajuk je..isi plak tandus di padang pasir berdengung..membuatkan aku cancel entri tu.. Bila stress dan takde tempat untuk diluah baru laju je jari-jemari ni menuturkan apa yang terlintas di benak hati..
So,..entri kalini sebenarnya dah agak basi.... Basi tak basi... aku punya blog, jadi aku punya sukalah.. haha.. sebabnya nak simpan sebagai 1 memori sebagai kepuasan diri mencatatkan sebagai senua memori yang terindah sebagai sharing......

Alhamdulillah,..bersyukur ke hadrat Illahi...dengan izin-nya,.. pada tanggal 1 Februari 2014, aku telah sah secara rasminya bergelar TUNANGAN orang... Waaa.. Bile sebut TUNANGAN orang,... rase macam tak percaya plak.. Siyes tak percaya.. semuanya berlaku dalam sekelip mata... Urusan Tuhan,.. sesungguhnya DIA yang menentukan segalanya...setiap jalan cerita,.. pengarahnya sudah tawu apakah penyudah jalan setiap episod yang dilakonkan pelakonnya...

Syukur ke hadrat Illahi, Majlis Pertunangan aku berjalan dengan baik walaupon ade terdapat kesilapan teknikal pada hari kejadian... yang penting sumenye dah selamat,.. Bergelarlah sudah aku sebagai TUNANGAN kepada Incik Mohammad Safuan a.k.a Apun a.k.a Bob a.k.a MR BEAR... dan secara otomatiknya,..Inshaallah beliau jugalah BAKAL SUAMI yang akan membimbing dan menjagaku kelak setelah diijabkabulkan... Alhamdulillah,... 


Perkenalan yang bermula tanpa disedari,.. dengan sekelip mata membawa kepada arah kebaikan.. Jalinan kasih sayang yang lahir dari hati dengan izin-Nya, dan dengan izin-Nya jugalah yang membuka hati aku setelah sekian lama mengenepikan perasaan 'kasih sayang' terhadap insan bernama Lelaki dalam hidup aku... Aku percaya,... ALLAH sudah pasti telah menyusun dengan baik jalan cerita setiap hamba-Nya dengan baik... Setiap memori dan kenangan lama membuatkan aku menjadi lebih matang dan lebih kuat sekuat mana aku harini... Dan aku juga bersyukur,..dan percaya dengan DOA yang telah dimakbulkan...


 Masih terngiang lagi,...kata-kata Mak Lang selepas balik dari menunaikan haji setahun yang lepas pada tahun 2012.... Aku mohon kirimkan DOA supaya ALLAH membuka hatiku untuk seorang insan yang bernama lelaki yang betul-betul serius ingin menjadikan aku sebagai seorang isteri... Temukan aku dengan jodohku,.. memandangkan umur aku pon semakin meningkat ... Rasanya cukuplah aku hidup sendirian,.. setelah kekuatan diri dibina atas kejatuhan suatu masa dahulu.. Aku bersedia dengan izin-Nya untuk menerima kasih sayang tu... Alhamdulillah,.. Mak Lang tak lupa kiriman DOA tu.. dan satu perkara yang membuatkan aku sebak apabila sesampainya Mak Lang di KL setelah pulang menunaikan hajinya... terus Mak Lang telefon hanya untuk bagitawu yang beliau dah sampaikan DOA yang aku kirimkan semasa beliau Wukuf di Arafah... Perasaan waktu tu sangat-sangat terharu... Kerana mereka juga turut mendoakan yang terbaek untuk aku... 

Dan Alhamdulillah,... Pada awal tahun 2013, segalanya bermula... bila hati aku sedikit demi sedikit menerima keikhlasan itu... Dengan petunjuk dari-Nya juga,..aku memberanikan diri menerima insan itu dalam hidup aku.. Dengan keikhlasan serta keberanian beliau jugalah buat aku yakin,..andai beliau berani berdepan dengan kedua ibubapa aku, Inshaallah itu yang terbaek buat aku.... Alhamdulillah,... Moga beliau menjadi yang terakhir dalam episod kisah cerita aku kalini... Moga beliau bakal menjadi seorang suami yang bertanggungjawab,.. yang mampu membimbing, menjaga, menyangi aku serta keluarga ku kelak dengan sebaik-baiknya.. Inshaallah, Amin -

Cukuplah setakat ini perkongsian permulaan kisah aku dengan si dia,.. MR. BEAR ku.. a.k.a Bakal Suamiku Inshaallah... So,... yok neok gambar-gambar yang ade mase hari kejadian... bersama mereka yang menjadi tulang belakang & orang kuat yang bersama-sama menjayakan majlis aku aritu.. 



 Ok! Now officially I'm 'HIS Ms. BEAR' & He is my Mr. BEAR ...

This cute Little Princess I - Gambar sweet yang paling aku suke! Sayang Cuha Mak Long.. 

 This cute Little Princess II - Punya ssh nak bergambar dgn Minah Kecik cerewet ni..huhu.. Sayang Kakak Sara...

Satu2nya gambar bersama Ibunda tersayang.. 

9 Dulang hantaran yang aku buat sendiri sume oke! Except pulut kuning tu sponsor by my sister Leya.. Tenkiu Leya.. huhuhu 

Gambar mase menunggu rombongan sampai... lambat benor!

Time kene sarong cincin oleh bakal mak mertua,..  Eh, seb baek muat cincinnya..huhuh

Oke,..ini dia Inshaallah bakal mak mertua kitew... huhuhu

Tu haaaaaaaa,... 7 dulang balas 9 dulang.. PINK & ROYAL BLUE theme!

Hokeh! Cantik tak tempat letak cincin bebear tu?? Gigihkan request ngan Incik tunang nak yang tu jugak..huhuhu

Bersama Mereka,.. kesayangan aku,..keluarga ke-3 aku SRCJ.. Mekaseh uols!!

Sume adek2 SRCJ kesayangan aku,... Mekaseh sayang2ku for being there with me.. 
Haaaa..time nih standby nak hamek gambor outdoor dekat Hutan bandar Mutiara rini...

 Inshaallah... Will love u till Jannah...


 Suweet tak? sweet tak? hohohoho.. Pre-Wedding ok kot! ;)

 Mendera Incik tunang buat GYIYOMI! sangat suwett melayan kerenah tunang kamoo nih.. huhuhu

Bersama mereka - beroutdoor!

We are the BEAR COUPLES!


 Alhamdulillah,.... Biar sederhana... Yang penting niat kita... Rite? ;)


Semoga ikatan yang terbina ini direstui-Nya..dan moga dipermudahkan segala urusan untuk menunaikan impian bersama-sama mendirikan sebuah rumah tangga yang bahagia kelak... Inshaallah...
Mohon doakan kami yer kengkawan diluar sane!

- Daaaaa.. -



2 comments:

Najef Alya said...

yeahhh.... syg akk jgak... yehaaa.. hihihih cute...

Lavender Lassie Roses said...

huhuh.. syang kamu juge! ;)